В сряда валежите ще достигат и до Черноморието, следобед от юг нова облачна вълна ще достигне страната

На 3 юли валежите ща достигат и до Черноморието, гръмотевици се очакват в Добруджа, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 20 до 14 градуса, по Черноморието до 21 – 22 градуса. Сутринта повече облаци ще има Дунавската равнина и над източните райони с превалявания. Бързо облаците ще се разкъсават. Следобед от юг нова облачна вълна ще достигне страната, като по-интензивни валежи се очакват в планините от Южна България и в североизточните райони. В Добруджа валежи с гръмотевични бури.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от юг-югозапад. По високите части на планините ще духат умерени до засилени ветрове от югозапад със скорости до 50 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса, в югозападните райони до 32 градуса, а по Черноморието до 28 – 29 градуса.

Времето в Европа

Облачна вълна от запад ще премине над балканските страни с повече валежи в западните и в централни части от полуострова и захлаждане. Притегателните центрове за силни гръмотевични бури ще обхващат Централното Средиземноморие, Източните Балкани и на север европейската част от Русия. Интензивни валежи се очакват в страните около Северно море, около Алпите и в Западна Украйна и в Румъния.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще превали главно в южните райони и по Черноморието. От петък започва продължителен сух период с горещо време и високи температури. В традиционно най-топлите места показанията на термометрите ще надвишават 40 градуса. Разхладителни превалявания се очакват в планините от Западна България.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...