Сдружение от Брезник и читалища от Брезнишко ще се включат в шестото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”

Над 800 ще бъдат участниците във фолклорната програма на шестото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, съобщи за Zapadno.com главният експерт по култура и духовно развитие в Община Перник Иванка Василева.

Сред участниците ще бъдат пазители на фолклора към народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, народно читалище “Искра-1932” в брезнишкото село Слаковци и брезнишкото сдружение “БрезиЯна”. В програмата ще участват и специални гости. Тази година основен акцент във фолклорната програма ще бъде среща на поколенията. На сцената среща ще си дадат талантите на млади танцьори или певци с по-възрастни такива.

Църногорският събор “В сърцето на Граово” ще се проведе на 12, 13 и 14 юли край манастира “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци. На 12 юли от 17:00 часа в манастира ще бъде открит колоквиум на тема “Децата и Църквата”. Форумът за тазгодишното издание на Църногорския събор ще бъде посветен на децата и възпитанието им в духовни ценности. Прочетете още по темата в публикацията: Беседата на Църногорския събор “В сърцето на Граово” ‘2024 ще бъде посветена на децата и възпитанието им в ценности.

Църногорският събор “В сърцето на Граово” ‘2024 се организира със съдействието на Софийската света митрополия, Министерство на земеделието и храните, Областна администрация-Перник, КРИБ-Перник, “Асарел-Инвестмънт”, сдружение “Обединени Български Животновъди”, Българското национално радио, Общините Перник, Брезник, Трън, Радомир, Земен и Ковачевци. Сред медийните партньори е информационният сайт Zapadno.com. Входът за събитието ще е свободен.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...