Приеха Иван Тинков в Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България

Председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков е приет като нов член в Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България, съобщава БТА.

На заседание на Управителния съвет и Контролния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България бе избран трети заместник-председател на организацията като единодушно бе подкрепена кандидатурата на Илиян Маринов, който е председател на Общински съвет-Стражица.

Председатели на Общински съвети от цялата страна подготвят предложения за конкретни законодателни промени. Те ще бъдат внесени в парламентарните комисии, веднага след като бъдат сформирани. Това стана ясно на заседание на Управителния съвет и на Контролния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България, което се проведе на 2 юли в Арбанаси.

По време на заседанието бяха обсъдени инициативи за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация и в други закони, касаещи местните власти. Председателят на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България и председател на Общински съвет-Велико Търново Венцислав Спирдонов обяви, че сдружението обединява вече 206 членове. Ръководството на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България прие двама нови членове и това са председателят на Общински съвет-Симитли Вилимир Александров и председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...