Научно-техническата лаборатория на полицията в област Перник е сред най-натоварените в страната, изготвените експертизи се равняват на всички останали региони

Научно-техническата лаборатория към Областна дирекция на МВР-Перник е сред най-натоварените в страната. Експертизите, които се изготвят в нея са равни на общия брой на останалите такива лаборатории в страната. Това каза директорът на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Милчо Милчов по време на “Ден на отворените врати”, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано днес в сградата на областната дирекция на полицията се проведе инициативата “Ден на отворените врати”, посветена на професионалния празник на служителите в МВР – 5 юли. По време на събитието директорът на Областна дирекция на МВР-Перник отбеляза фактът, че научно-техническата лаборатория е сред най-натоварените в България. В нея се изготвят експертизи от случаи във всички общини в област Перник, както и от други региони на страната. Лабораторията функционира от десетилетия и към нея е питомник със специално обучени полицейски кучета.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...