Амбулаторните прегледи в “Спешна помощ” – Брезник са се увеличили, спешните медици на Трън пък са извадили най-много кърлежи в областта

Eкипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 250 повиквания на спешния телефон 112 през изминалата седмица, което е с 3 по-малко от предходната, пише вестник “Съперник”.

Най-много са приетите повиквания в Перник – 159, коeто e с 4 по-малко в сравнение с предходната седмица, в Радомир – 47, което е с 14 повече от предходната седмица и Брезник – 21, което е с 2 по-малко от предходната седмица.

Във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица са извършени 228 амбулаторни прегледа, което е с 32 повече от предходната. Най-много те са отново в Радомир – 74, което е с 10 повече от предходната седмица, Брезник – 71, което е с 16 повече от предходната седмица и Трън – 54, което е с 1 повече от предходната седмица.

Добрата новина е, че продължава да намалява броят на ухапаните от кърлежи в региона, макар и с малко. През изминалата седмица те са били 24, което е със 7 по-малко от предходната. Най-много са ухапаните в община Трън – 10, при 4 за предходната седмица, Земен – 7, при 5 за предходната седмица, Брезник – 4, при 14 за предходната седмица. Най-малко са ухапаните в общините Радомир – 3.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...