Внукът на твореца от Садовик Филип Седефчев – Ханко Седефчев е сред авторите във Фестивала на пясъчните фигури в Бургас

В края на работната седмица в приморския парк в Бургас бе открито 17-тото издание на Фестивала на пясъчните фигури. Сред авторите на фигурите от пясък е Ханко Седефчев, който е внук на именития български творец от брезнишкото село Садовик Филип Седефчев (1935 – 2021 година), предаде репортер на Zapadno.com.

Наскоро Ханко Седефчев е завършил Националната художествена академия в София. Произведенията му се отличават със своята оригиналност и стил. Все още не е правил самостоятелна изложба, но е участвал в съвместна такава. Какво споделя младият творец за своята работа и дядо си може да прочетете в публикацията: Внук на твореца от Брезнишко Филип Седефчев върви по стъпките на своя дядо и вече показва таланта си – СНИМКИ.

От средата на месец юни Ханко Седефчев участва във Фестивала на пясъчните фигури. Темата на фестивала тази година е „В света на цирка“, а експозицията на открито представя скулптури на акробати, клоуни, фокусници, въжеиграчи, жонгльори и животни от цирка. Опит и младост се събраха, за да пренесат посетителите в магичния свят на цирка. Младите и талантливи автори Антонио Стефанов, Филип Филипов, Ралица Стефанова, Евтим Войнов, Ханко Седефчев, Костадин Радичев, Калина Стойкова и Сантяго Еспинейра получиха подкрепа от утвърдените имена Калин Диловски, Огнян Петков, Владимир Веселинов и Радко Вълчев в трескавото изготвяне на скулптурите, отбелязва Никол Георгиева от Община Бургас.

Пясъчното градче ще продължи да радва жителите и гостите на Бургас до края на месец септември, а мястото е добре познато – парк „Езеро“, до конната база. Цените за входа са символични и са в порядъка от 2 лева и 50 стотинки до 13 лева, като за деца до 7-годишна възраст и хора в неравностойно положение той е безплатен.

Снимка: Община Бургас

Виж също...

Loading...