В неделя времето ще е горещо и сухо с температури до 39 градуса, по Черноморието ще бъде и ветровито

На 7 юли времето ще е сухо и топло с температури от 32 до 39 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 22 до 16 градуса, по Черноморието около 20 градуса. Над страната през целия ден времето ще е слънчево, по Черноморието и ветровито.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от изток. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от югоизток със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 32 до 37 градуса, в крайните южни райони до 39 градуса, а по Черноморието до 29 – 31 градуса.

Времето в Европа

В балканските страни ще бъде горещо, без валежи. Най-хладната балканска столица ще бъде София с максимална температура 32 градуса. Центрове за силни гръмотевични бури ще обхващат турското Черноморско кройбрежие, Западното Средиземноморие и на север – европейската част от Русия, близо до Урал. Валежи с проливен хактер се очакват в западноевропейските страни и около Алпите.

Времето през следващите дни

В понеделник и във вторник в традиционно най-топлите места показанията на термометрите ще надвишават 40 градуса. В понеделник и във вторник горещото време ще продължава. Разхладителни превалявания се очакват в сряда в планините от Западна България. В четвъртък ще превалява и прегърмява в Рила и в Пирин, и на изток по Черноморското ни крайбрежие.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...