Танцьори към сдружение “БрезиЯна” с награда и грамота от фолклорния събор “Люлин пее и танцува”

Състави към сдружение “БрезиЯна” са отличени с награда и грамота от третото издание на националния фолклорен събор “Люлин пее и танцува”, съобщи за Zapadno.com хореографът Яна Кираджиева.

Нациолният фолклорен събор се е провел миналата седмица в пернишкото село Люлин. Участие в него са взели над 1 300 участници от 10 области на страната. На сцената са се изявили танцова формация “БрезиЯна” и най-малките танцьори от детски танцов състав “Граовчета” към сдружение “БрезиЯна”.

Журито е оценило изпълнението на танцова формация “БрезиЯна” с 3-то място, а изявата на малките танцьори от “Граовчета” е отличена с грамота за участие.

Миналата година съставите към брезнишкото сдружение “БрезиЯна” отново взеха участие в “Люлин пее и танцува”. От второто издание на националния фолклорен събор с поощрителна награда бе отличена групата 4 – 6-годишни танцьори на детски танцов състав “Граовчета”. Групата 8 – 10-годишни бе удостоена с 3-то място, а в категорията за участници над 18-годишна възраст с 2-ро място беше отличена танцова формация “БрезиЯна”.

Снимка: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...