През сцената на предишните 5 издания на Църногорския събор “В сърцето на Граово” са преминали близо 4 хиляди участници

В първите пет издания на Църногорския събор “В сърцето на Граово” участие са взели общо 216 културни институции и множество индивидуални изпълнители, съобщават организаторите на събитието.

В предишните 5 издания на събора са се включили близо 4 000 участници от 81 общини с многочасова програма с песни, танци и граовски лакардии. Вече две години Църногорският събор завършва с най-голямото граовско хоро, в което до момента са се включили 376 самодейци и стотици гости.

Тазгодишното събитие ще се проведе на 13 и 14 юли на поляните край Църногорския манастир над брезнишкото село Гигинци. На 12 юли в светата обител ще бъде открит колоквиум, посветен на децата и възпитанието им в духовни ценности. Прочетете още по темата в публикацията: Беседата на Църногорския събор “В сърцето на Граово” ‘2024 ще бъде посветена на децата и възпитанието им в ценности.

Църногорският събор “В сърцето на Граово” ‘2024 се организира със съдействието на Софийската света митрополия, Министерство на земеделието и храните, Областна администрация-Перник, КРИБ-Перник, “Асарел-Инвестмънт”, сдружение “Обединени Български Животновъди”, Българското национално радио, Общините Перник, Брезник, Трън, Радомир, Земен и Ковачевци. Сред медийните партньори е информационният сайт Zapadno.com. Входът за събитието ще е свободен.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...