Над 20 деца от Трън спортуват, гледат кино и се занимават с други дейности по време на лятна програма

21 деца са записани в лятната програма на Център за обществена подкрепа “Дъга” в град Трън, съобщиха за Zapadno.com от структурата.

Лятната програма започна на 1 юли и ще продължи до 29 юли. Тази година в нея са включени дейности, които се провеждат съвместно с Районно управление-Трън и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Трън. “Децата ни са разделени на четири групи, съобразно тяхната възраст. Дейностите ни включват спортни игри, разходки сред природата, работа със самосъхнеща глина, арт терапия, детска полицейска академия, образователни беседи и кино”, добавиха за Zapadno.com от Центъра за обществена подкрепа. Закриването на лятната програма е предвидено за 29 юли, когато ще се проведе тържество с награждаване.

Центърът за обществена подкрепа в град Трън се управлява от Община Трън. Стартира своята дейност през 2011 година по проект Оперативна програма „Развитие на човешки ресурси“ 2007 – 2013 година. От 2012 година Центърът за обществена подкрепа се финансира от държавния бюджет, като делигирана от държавата дейност. Капацитетът му е 30 потребителя и се намира в сграда на улица „Александър Стамболийски“ № 25. Структурата разполага със зали за възпитателна работа, психологическа подкрепа, социални консултации и групови занятия.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...