Част от покрива на читалището в брезнишкото село Ръждавец е ремонтиран след 15-часов труд почти до късна доба

Хора в брезнишкото село Ръждавец доказаха, че с общи усилия и въпреки трудности, могат да направят много. През изминалите почивни дни група част от покрива на сградата, в която се помещава народно читалище “Ръждавец-2023”, е ремонтиран, предаде репортер на Zapadno.com.

Работата по частичния ремонт на покрива е извършена с дарени средства от жителите на населеното място и труда на хора, свързани с читалището и доброволци. Ремонтът бе наложителен, тъй като от покрива тече вода при дъждове и снеготопене. Прочетете още по темата в публикацията: Хората от село Ръждавец се обединиха за ремонт на покрива на читалището, за да бъдат съхранени книги и сградата. За частичния ремонт са изразходвани 1 857 лева и 63 стотинки, с които са закупени битумни керемиди, дъски, воалит, улук и други материали. В тази сума влиза и разхода за контейнер за извозване на строителните отпадъци. Малко над 150 лева е остатъкът от предвидените за ремонта средства.

Ремонтните дейности са започнали в утрото на 6 юли и са продължи почти до полунощ. “Тези пари, които ги събрахме, стигнаха. Даже имаме малък остатък. Ще започнем да събираме средства и за другата половина, защото при качването се оказа, че покривът е в много тежко състояние”, каза за Zapadno.com председателят на народно читалище “Ръждавец-2023” Николета Григорова.

В инициативата са се включили 6 – 7 доброволци, които помогнали за каузата сградният фонд на читалището да бъде запазен. “Бях изумена, че отделиха целия си ден – от 8 часа сутринта до 11 и половина вечерта, те не слязоха от покрива”, каза още Николета Григорова.

Снимка: Николета Григорова

Виж също...

Loading...