В сряда от запад на изток ще се заоблачи, превалявания се очакват над източните и централните райони

Горещото време продължава и в сряда. Превалявания се очакват в планините от Западна и Централна България и по Черноморието, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 23 до 18 градуса, по Черноморието от 24 до 22 градуса. Предиобед ще бъде слънчево. Следобед ще се заоблачи от изток на запад. Над източните и централни райони ще превали слабо с прегърмявания в планините.

Вятърът предиобед ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, следобед засилен със скорости до 50 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от североизток със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 35 до 40 градуса, в крайните южни райони до 41 градуса, а по Черноморието до 30 – 34 градуса.

Времето в Европа

В балканските страни ще бъде горещо, без валежи в западната половина от полуострова. От изток за кратко по-влажен въздух ще проникне над Източните Балкани, който ще донесе превалявания и прегърмявания в Централна и в Източна България. Центрове за силни гръмотевични бури се оформят над централните територии от Европа, над Украйна и Румъния и по Източното Средиземноморие. Валежи с проливен хактер се очакват в Западна Полша, Чехия и страните около Алпите.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще превалява по поречието на Дунав, в района на Русе. В петък ще се задържи горещо с повече облаци по Черноморието. В събота разхладителни валежи по черноморското крайбрежие. В неделя нова гореща вълна от югозапад ще достигне до България. Очакват се температурите да са с високи стойнсти – от 37 до 43 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...