За първи път на Църногорския събор за младежите ще има джаги, американски футбол и тренировки по други спортни дисциплини

Младежко пространство ще бъде обособено на шестото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”. Инициативата е на спортен клуб “Орлите – Перник” и за първи път ще се реализира за събора, предаде репортер на Zapadno.com.

По време на двата дни на събора (13 и 14 юли) всяко дете и млад човек ще има възможност да се включи в игрите и тренировките на отбора на “Орлите – Перник”. В младежкото пространство ще се проведат: открита тренивровка по фризби, състезание и игри на джаги, открита тренировка по американски футбол (в часово време от 10:30 до 11:30 часа и следобед от 16:00 до 17:00 часа), открита тренировка и състезание на професионална маса за футбол на маса, поясниха за Zapadno.com организаторите на събитието.

Двудневната програма с участието на самодейци, професионални изпълнители и други интересни елементи ще бъде на 13 и 14 юли на поляните край манастира “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци. Прочетете още по темата в публикацията: Шестият Църногорски събор “В сърцето на Граово” подготвя над 20-часова програма – ГРАФИК НА ПРЕДСТАВЯНЕ.

Църногорският събор “В сърцето на Граово” ‘2024 се организира със съдействието на Софийската света митрополия, Министерство на земеделието и храните, Областна администрация-Перник, КРИБ-Перник, “Асарел-Инвестмънт”, сдружение “Обединени Български Животновъди”, Българското национално радио, Общините Перник, Брезник, Трън, Радомир, Земен и Ковачевци. Сред медийните партньори е информационният сайт Zapadno.com. Входът за събитието ще е свободен.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...