Танцова формация “ШарениЯ” към читалището на село Сопица с голямата награда от “Люлин пее и танцува”, танцов маратон в края на юни и участия зад граница и в региона

Танцова формация “ШарениЯ” към народно читалище “Светлина-1932” в брезнишкото село Сопица е удостоена с голямата награда от националния фолклорен събор “Люлин пее и танцува”, съобщи за Zapadno.com ръководителят на групата и секретар на читалищната институция Кристиян Ивайлов.

Танцовата формация е взела участие в провелия се в края на месец юни фолклорен събор. Участие в събитието са взели над 1 300 участници от 10 области на страната, сред които и танцьорите от “ШарениЯ”.
Журито на фолклорния фестивал е удостоило изпълнението на танцовата формация към читалището на Сопица с голямата награда “Гран при за цялостно представяне” – купа, диплом и парична награда в размер на 300 лева.

След участието си на фолклорния събор “Люлин пее и танцува” в пернишкото село Люлин танцьорите на “ШарениЯ” са се изявили на Граовския събор “Видовден”® в Брезник и на отбелязването на традиционния събор в село Сопица.

Формацията продължава участията си с изяви на фестивал в сръбския град Буяновац на 13 и 14 юли, както и на фолклорния събор-конкурс на сватбената обредност на 20 юли в земенското село Пещера.

Снимка: Кристиян Ивайлов

Виж също...

Loading...