До участниците в шестото издание на Църногорския събор: На беседка по пътя за манастира ще се раздават билети-пропуски по списък

На една от беседките по пътя към манастира “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци ще се раздават билети-пропуски за участниците в шестото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, съобщи игуменът на светата обител архимандрит Никанор.

Билетите-пропуски ще се дават по списък и чрез тях участниците ще могат да преминават през специално обособен контролно-пропускателния пункт. Пропуските ще се раздават на беседката, която се пада вляво в посока манастира, на широка поляна. Там участниците ще трябва да спират и да си взимат билетите-пропуски. Решението е взето по-рано днес след обсъждане с “Охранителна полиция”, която ще съдейства за опазването на обществения ред и безопасно преминава на автомобили и посетители на събора. От контролно-пропускателния пункт ще започва пътя за паркинга на автомобилите на зрители на събитието.

На 12 юли в манастира ще се проведе колоквиум, а двудневната програма с участието на самодейци, професионални изпълнители и други интересни елементи ще бъде на 13 и 14 юли на поляните край манастира “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци. Прочетете още по темата в публикацията: Шестият Църногорски събор “В сърцето на Граово” подготвя над 20-часова програма – ГРАФИК НА ПРЕДСТАВЯНЕ.

Църногорският събор “В сърцето на Граово” ‘2024 се организира със съдействието на Софийската света митрополия, Министерство на земеделието и храните, Областна администрация-Перник, КРИБ-Перник, “Асарел-Инвестмънт”, сдружение “Обединени Български Животновъди”, Българското национално радио, Общините Перник, Брезник, Трън, Радомир, Земен и Ковачевци. Сред медийните партньори е информационният сайт Zapadno.com. Входът за събитието ще е свободен.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...