Трънските села Стрезимировци и Джинчовци имат проблем с водата заради засушаването, по водопровода за квартал “Мурговица” се отстранява авария

Повече от половината трънски села, които ВиК-Перник обслужва, нямат проблем с водата, съобщи за Zapadno.com началникът на ВиК-Трън Румен Захариев.

В момента екип на местния клон на водопреносното дружество работи по отстраняването на авария по водопровода за квартал “Мурговица” в град Трън. Абонатите в квартала нямат да имат вода за кратко време докато се работи по аварията.

Селата, които в момента имат недостиг на вода от водоизточниците са Джинчовци и Стрезимировци. Липсата на вода е заради засушаването.

По-голямата част от всичките 52 населени места на пограничната община при аварии разчитат на ВиК-Трън или ВиК-Брезник. В списъка са селата: Бераинци, Бохова, Бусинци, Врабча, Вукан, Глоговица, Главановци, Джинчовци, Дълга Лука, Ездимирци, Еловица, Ерул, Забел, Зелениград, Кожинци, Костуринци, Ломница, Милославци, Мрамор, Мракетинци, Насалевци, Парамун, Радово, Рани луг, Реяновци, Слишовци, Стайчовци, Стрезимировци, Туроковци, Филиповци и Ярловци. Село Средорек също фигурира в списъка, въпреки че административно принадлежи към община Трекляно.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...