Заедно можем повече! 5-годишно дете от Перник дари спестяванията си за двете деца, които съюзиха хората в региона – Никола и Жоро

5-годишният Лъчо от Перник дари пари от касичката си за благотворителните каузи в помощ на 3-годишния Никола от Нови Искър и 12-годишния Жоро от Перник, научи Zapadno.com.

Лъчо събирал спестявания в касички, а целта му била да събере сума, която да стигне за закупуване на кемпер. Ето какво написа бащата на Лъчо в социалната мрежа Фейсбук.

“Това е Лъчко. Той е на 5 годинки. В тези две касички той си събира парички за къща на колела (кемпер). След като разбра, че има дечица нуждаещи се спешно от помощ, той реши да дари спестяванията си за тяхното лечение. Преброихме монетките, точно 69.20 лв. Разделихме ги на две по 34,60 лв. и утре ще са в кутийте на малкия юнак Никола от Брезник и за Жорко. Моля всички имащи възможност да помогнат на тези малки юначета! Желаем бързо оздравяване и на двамата!”, завърши бащата Владимир Димитров.

На 26 октомври, 2016 година малкият Никола от Нови Искър навърши 3 годинки. Месец по-късно му бе поставена тежката диагноза: обструктивна хидроцефалия и туморна формация в IV -ти вентрикул. След няколко оперативни интервенции на Никола е поставена клапна система за овладяване на хидроцефалията и премахната част от туморната формация. От направено хистологично изследване става ясно, че туморът е злокачествен – медулобластом, част от него попада в гръбначния стълб и отстраняването му е невъзможно.

Шaнсът Никола да пребори коварната болест е лечение в чужбина, което обаче е скъпоструващо и непосилно за семейството. Бащата на Никола е от Брезник, а майка му от Нови Искър.

Всеки, който има желание и възможност да му помогне, може да го направи като направи дарение по следната банкова сметка:

Райфайзен банк

IBAN: BG91RZBB91551002927703

BIC:RZBBBGSF

Титуляр е майката на малкия Никола- Цветелина Петкова

12-годишният Георги Валентинов страда от  тежка болест и единствената надежда, която дават на родителите му е в клиника в Турция. Семейството вече е там, но сумите са непосилни. Ние, група близки, приятели, а и странични хора, се включваме да помогнем с каквото можем. Направете го и вие! Перничани винаги са били хора с големи сърца!

Публикуваме разказа на Биляна Борисова, близка на семейството:

Трудно е,когато трябва да пиша за нещо, от което ме боли. Тежко е да усещаш как приятел страда.С Рени сме приятелки над 19 години. Никога не сме си казали лоша дума. Тя е от онези хора, които са с усмивка на лицето и винаги готови да помогнат. Когато през 2015г ме диагностицираха и й казах тя плака, много. Така ме прегърна , че още помня. Не веднъж по никое време съм й звъняла, за всичко… оставяше болни дечицата си при майка й и идваше да ме кара и прибира от химиотерапии.
Има прекрасно семейство, любящ съпруг. Две лъчезарни дечица, които обичам с цялото ми сърце.
В средата на януари Рени започна да търси очен лекар защото Жожи имал проблеми със зрението. Колко дечица носят очила.. намери специалисти, обиколи клиники и болници. Не намираха къде е проблема. В последният януарски ден ми писа,че отиват на скенер за да разберат какво се случва с детето им. Ранният следобяд получих смс-“ тумор“ . ….. плаках с часове, седмица по-късно не мога да спя , да се храня . Моля се ..Нека Бог бъде милостив и запази Жожи. Всички за това се молим.
Вчера пристигнаха в Турция и веднага му бяха назначени изследвания. Все още няма поставена диагноза.
Моля нека се спрат спекулациите и „диагнозите“, които някакви хора споделят из социалната мрежа.
Моля ви нека се обединим и да съберем сума за лечението на Жорко.
Все още нямаме точни суми за последващото лечение на Жорко.
Българите сме силен народ. Нека се обединим и да помогнем на малкият Жожи да живее. Да се смее, да играе пак с приятелчетата си, да ходи на училище . Да бъде на състезания. Знаете ли какво чудно, слънчево детенце е!
След броени дни ще стане на 12 години. Да сътворим чудо, моля ви!
Моля ви като майка, като приятел! Никоя майка не трябва да надживее детето си.

БАНКОВА СМЕТКА:
IBAN:BG98FINV91501316905961
BIC FINVBGSF
Георги Георгиев Валентинов
Бъдете здрави.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...