Фирма с участието на хора от Близкия Изток ще строи мега селище със 150 къщи в трънското село Главановци

Казанлъшката фирма “Сабрина” ООД ще строи вилно селище със 150 къщи в трънското село Главановци в съдружие с хора от Близкия Изток. Няколко от съдружниците във фирмата са от Кувейт, научи Zapadno.com.

През 2016 година РИОСВ-Перник одобри осъществяване на инвестиционното намерение на фирма “Сабрина” ООД за изграждане на ваканционен комплекс, състоящ се от еднофамилни жилищни къщи в местността “Тулбак” в землището на село Главановци.

Във фирмата, която е със седалище в град Казанлък фигурират имената на Мохамед Ахмед Мохамед Ел Бакари, Юсеф Яа У Аа Алатееки, Халеф Яа У Аа Алатееки и още няколко представители на известната в Близкия Изток фамилия Алатееки. Двама са българите, които са имат дялове в “Сабрина” ООД – Владислав Николаев Петров и Райчо Кръстев Юлиянов, сочи справка в Търговския регистър.

Инвестиционното предложение на комплекса не включва изграждане на пречиствателна станция, а септични ями. Освен това къщите ще са в близост до река Ерма и язовир “Ярловци”. Друга интересна подробност е, че комплексът ще е разположен на 124 875 квадратни метра плодородна площ. Застроената площ на къщи и помощните сгради към тях ще е 37 460 квадратни метра. Предвижда се изграждане на път в пасищата с широчина 4 метра. В комплекса ще бъдат изградени спортен център, басейн и търговски площи. Водата за битови и питейни нужди ще се черпи от сондажни кладенци, пише още в инвестиционното предложение.

Трънското село Главановци наброява малко над 80 жители. Разположено е в южното подножие на дела Щърби камик от планината Руй.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...