Фирма с участието на хора от Близкия Изток ще строи мега селище със 150 къщи в трънското село Главановци

Казанлъшката фирма “Сабрина” ООД ще строи вилно селище със 150 къщи в трънското село Главановци в съдружие с хора от Близкия Изток. Няколко от съдружниците във фирмата са от Кувейт, научи Zapadno.com.

През 2016 година РИОСВ-Перник одобри осъществяване на инвестиционното намерение на фирма “Сабрина” ООД за изграждане на ваканционен комплекс, състоящ се от еднофамилни жилищни къщи в местността “Тулбак” в землището на село Главановци.

Във фирмата, която е със седалище в град Казанлък фигурират имената на Мохамед Ахмед Мохамед Ел Бакари, Юсеф Яа У Аа Алатееки, Халеф Яа У Аа Алатееки и още няколко представители на известната в Близкия Изток фамилия Алатееки. Двама са българите, които са имат дялове в “Сабрина” ООД – Владислав Николаев Петров и Райчо Кръстев Юлиянов, сочи справка в Търговския регистър.

Инвестиционното предложение на комплекса не включва изграждане на пречиствателна станция, а септични ями. Освен това къщите ще са в близост до река Ерма и язовир “Ярловци”. Друга интересна подробност е, че комплексът ще е разположен на 124 875 квадратни метра плодородна площ. Застроената площ на къщи и помощните сгради към тях ще е 37 460 квадратни метра. Предвижда се изграждане на път в пасищата с широчина 4 метра. В комплекса ще бъдат изградени спортен център, басейн и търговски площи. Водата за битови и питейни нужди ще се черпи от сондажни кладенци, пише още в инвестиционното предложение.

Трънското село Главановци наброява малко над 80 жители. Разположено е в южното подножие на дела Щърби камик от планината Руй.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...