Важно съобщение за пчеларите: През следващите няколко седмици в Брезнишко ще се извършва третиране на площи срещу широколистни и житни плевели – вижте къде и кога

Третиране на земеделски площи срещу широколистни и житни плевели ще се извършва в община Брезник през следващите няколко седмици. Това обявиха от Община Брезник с цел опазване на пчелите и пчелните семейства, научи Zapadno.com.

За третирането на площите срещу плевели е уведомено чрез обяви, в които са описани дати, часове, населени места и местности, в които ще се извършва акцията. Ето какъв е графикът на акциите:

На 20 май от 7 до 11:30 часа ще се извърши третиране на площи в землището на град Брезник в местностите “Ливаге” и “Шарена чешма” ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели..

На 20 май от 7:30 до 11 часа в землището на село Гоз в местността “Рид” ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 21 май от 8 до 11 часа в землището на град Брезник в местността “Крива върба” ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 21 май от 10 до 14 часа в землището на град Брезник в местността “Арзанка” и “Челаница” ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 22 май от 8 до 11:30 часа в землището на град Брезник в местностите “Пирчина падина” и “Средорек” ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 22 май от 8 до 11 часа в землището на село Слаковци в местността “Дражул” ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 23 май от 7:30 до 11 часа в землището на село Конска ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 23 май от 7 до 11 часа в землището на село Долни Романци в местността “Зади друм” (до стрелбището) ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 24 май от 7:30 до 11 часа в землището на село Арзан ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 5 юни от 7:30 до 11 часа в землището на град Брезник ще се извърши третиране срещу широколистни плевели.

На 5 юни от 7:30 до 11 часа в землището на село Арзан ще се извърши третиране срещу широколистни плевели.

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...