Важно съобщение за пчеларите: През следващите няколко седмици в Брезнишко ще се извършва третиране на площи срещу широколистни и житни плевели – вижте къде и кога

Третиране на земеделски площи срещу широколистни и житни плевели ще се извършва в община Брезник през следващите няколко седмици. Това обявиха от Община Брезник с цел опазване на пчелите и пчелните семейства, научи Zapadno.com.

За третирането на площите срещу плевели е уведомено чрез обяви, в които са описани дати, часове, населени места и местности, в които ще се извършва акцията. Ето какъв е графикът на акциите:

На 20 май от 7 до 11:30 часа ще се извърши третиране на площи в землището на град Брезник в местностите “Ливаге” и “Шарена чешма” ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели..

На 20 май от 7:30 до 11 часа в землището на село Гоз в местността “Рид” ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 21 май от 8 до 11 часа в землището на град Брезник в местността “Крива върба” ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 21 май от 10 до 14 часа в землището на град Брезник в местността “Арзанка” и “Челаница” ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 22 май от 8 до 11:30 часа в землището на град Брезник в местностите “Пирчина падина” и “Средорек” ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 22 май от 8 до 11 часа в землището на село Слаковци в местността “Дражул” ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 23 май от 7:30 до 11 часа в землището на село Конска ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 23 май от 7 до 11 часа в землището на село Долни Романци в местността “Зади друм” (до стрелбището) ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 24 май от 7:30 до 11 часа в землището на село Арзан ще се извърши третиране срещу широколистни и житни плевели.

На 5 юни от 7:30 до 11 часа в землището на град Брезник ще се извърши третиране срещу широколистни плевели.

На 5 юни от 7:30 до 11 часа в землището на село Арзан ще се извърши третиране срещу широколистни плевели.

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...