Сдружение дари 80 нови заглавия, сред които книга за Перперикон, “Хобит” и чуждоезични енциклопедии за читателите на библиотеката в град Трън – ВИДЕО + СНИМКИ

80 книги с нови заглавия бяха дарени от трънското сдружение “Капка по капка” на библиотеката към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Благородното дело е по инициатива на сдружението и премина под надслов „Словото пребъдва“. Кампанията е посветена на Деня на Славянската просвета и култура – 24 май, предаде репортер на Zapadno.com.

Екипът на сдружението пристигна в 11 часа в трънската библиотека, в която донесе два кашона с книги. На събитието присъстваха редовни читатели на библиотеката, зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова и председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев. Гостите бяха посрещнати от секретарят на читалището Емилия Миланова и главният библиотекар Цветанка Йорданова.

На официалната церемония по връчване на дарението председателят Антон Тошев и заместник председателят Галина Малчева на сдружение “Капка по капка” отправиха приветствие към гостите и домакините в читалнята. Сдружението, което е създадено наскоро ще работи за каузите на трънчани, Трънския край и институциите в общината. Това сподели председателят Антон Тошев. Дарителите подариха цветя на домакините, а те от своя страна дадоха свидетелство за дарение на сдружението. Главният библиотекар Цветанка Йорданова сподели, че откакто работи в институцията не е виждала такова голямо дарение с нови книги.

От сдружението поясниха, че правят благородната кауза, защото не всеки трънчанин може да си позволи закупуване на нова книга. “Стремили сме се да подберем съвременни автори, тъй като всеки знае, че книгоиздаването не е лесна работа, нито пък е евтина работа. За читателите ще бъде интересно да се докоснат до последните по-нови произведения на пазара.”, каза заместник председателят на сдружение “Капка по капка” Галина Малчева

В дарените книги преобладават романи, криминалета, енциклопедии, от които няколко са чуждоезични и детска литература. Една от дарените книги е за Перперикон, който е световноизвестен благодарение на труда на професор Румен Овчаров и екипа му. “Знаем, че пътуването до Перперикон е трудно и искаме читателите да се докоснат до този исторически паметник. В книгите с детска литература сме дарили поредицата “Хобит”, а някои от енциклопедиите са на руски и полски език, не сме се ограничили само на български език.”, каза още Галина Малчева от сдружение “Капка по капка”.

След официалната част редовните читатели и жители на Трънско имаха възможност да споделят с представителите на местното сдружение какви са проблемите им.

Вижте какво казаха от сдружение “Капка по капка” на дарителската кампания в Трън:

Разгледайте снимки от събитието, което се проведе в трънската библиотека:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...