Трима хулигани, които млатили полицаи при “Кръглата” в Брезник са предадени на съд с обвинения за нападение

Районна прокуратура-Брезник внесе в съда обвинителен акт срещу Димитър Д., Антон М. и Георги Г. по обвинение в противозаконни действия срещу органите на властта при изпълнение на служебните им задължения – престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК. Спрямо Димитър Д. е повдигнато обвинение и за причиняване на телесна повреда на полицейски служител (по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал.1 от НК), съобщиха от пресцентъра на институцията.

По време на нощна смяна на 29.10.2016 г. срещу 30.10.2016 г. служителите към група „Охранителна полиция“ при РУ на МВР-Брезник – Е.К., Н.П., А.А., изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред на територията на Общината. Около 1:30 часа с патрулния автомобил полицейските служители преминали край заведение „Съркъл Бар“. Те забелязали група лица, между които възникнал словесен конфликт. Поради тази причина те отишли при тях и им указали да не вдигат шум.

По време на извършваната от полицаите проверка за установяване самоличността им, тримата обвиняеми демонстрирали арогантно поведение. Димитър Д. блъснал един от полицаите в гърдите, вследствие на което той паднал. След това обвиняемият започнал да блъска другия служител на реда, да му нанася удари и да дърпа полицейската му униформа. В конфликта се включили и Георги Г. и Антон М., които се опитали да осуетят задържането на Димитър Д., като изблъсквали служителите на реда и им нанасяли удари с ръце.

От извършената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че единият от полицаите получил лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на пръст на лявата ръка и кръвонасядания по клепача на едното око.

Виж също...

Loading...