Инициативен комитет “ДА ЗА ТРЪНСКО” с председател Д. Банков издига независимия кандидат за кмет на Община Трън Станислава Алексиева

Секретарят на Община Трън Станислава Алексиева ще участва в предизборната надпревара на частичните кметски избори. Тя е издигната като независим кандидат от Инициативен комитет “ДА ЗА ТРЪНСКО”, научи Zapadno.com, позовавайки се на решение на Общинска избирателна комисия-Трън.

Решението на комисията е публикувано вчера и според него Общинска избирателна комисия-Трън е разгледала постъпило заявление от Инициативен комитет “ДА ЗА ТРЪНСКО”, представляван от Десислав Стефанов Банков в качеството му на представляващ ИК „ДА ЗА ТРЪНСКО“ съгласно решение за образуване на ИК за издигане на независим кандидат за участие в частичен избор за кмет на община Трън на 8 октомври 2017 година. Комисията е регистрирала Инициативния комитет за издигане на независимият кандидат Станислава Алексиева.

Преди години Станислава Алексиева беше кмет на Община Трън от ГЕРБ. Десислав Банков пък е общински съветник в Общински съвет-Трън. Той беше и един от явните противници на отварянето на мина в общината.

Друго решение на Общинска избирателна комисия-Трън гласи, че Евгения Такова, която е директор на дирекция „Устройство на територията общинска собственост и инвестиционна политика“ в Община Трън е назначена за специалист – експерт, който да подпомага дейността на ОИК-Трън и ще изпълнява следните функции, а именно – поддръжка на електронните регистри и интернет страницата на ОИК-Трън, обявяване на протоколи, решения, съобщения и други на интернет страницата на ОИК.

Виж също...

Loading...