Обявено е ​опасно време в 24 области в страната заради снега, където пътищата и най-вече във високопланинските проходи са рискови

Предупреждението е с код оранжев за пет области в Северна България и жълт за други 19. Заради снеговалежа пътищата и най-вече тези по високопланинските проходи са рискови, предаде БНТ.

През нощта много отсечки бяха заледени. Възстановено е движението на ТИР-ове над 12 тона по магистрала “Тракия”, в посока София. От Агенция “Пътна инфраструктура” призовават за внимателно шофиране и задължително със зимни гуми. До 15 сантиметра стига снежната покривка в Пампорово и на прохода Превала. Друга критична точка, заради снеговалежа, е проходът Петрохан.

През деня валежите ще отслабнат, след обяд в повечето места ще спрат, най-късно в североизточните райони. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на Агенция “Пътна инфраструктура” – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на телефон 0700 130 20 в Агенция “Пътна инфраструктура”.

Виж също...

Loading...