Стотици деца посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка в центъра на Брезник, където блеснаха коледната елха и празничните светлини – ВИДЕО + СНИМКИ

С емоционална програма бяха включени светлините на коледната елха и празничната украса в град Брезник. Най-малките гости на празника бяха зарадвани с пристигането на Дядо Коледа и Снежанка на площад “Девети септември”, което предизвика невиждана радост в лицата на децата, предаде репортер на Zapadno.com.

Преди официалното откриване на програмата ученици и учители от средно училище “Васил Левски” и основно училище “Христо Смирненски” украсиха с коледни играчки, направени от тях дърветата и храстите пред сградата на брезнишкото читалище “Просвещение-1870”. Две фигури от пластмасови чашки също наподобяващи снежни човеци бяха добавени сред украсените дървета и храсти. Около площада бяха разпънати сергии с различни лакомства и играчки. Най-големи опашки имаше около сергиите за казанлъшките понички и захарен памук. Помощничка на Дядо Коледа откри спектакъла, в който участие взеха няколко групи с деца. Те изпълняваха коледни песни, които много се харесваха на публиката, която пък не сдържаше аплодисментите си след изпълненията.

Кметът на Община Брезник Васил Узунов отправи приветствено слово към малките и големи гости на празника. “Мили деца, скъпи родители добре дошли в тази прекрасна вечер заедно да изживеем първото тържество, с което слагаме началото на светлите коледни и новогодишни празници. Всички малки и вече пораснали деца с нетърпение очакват да видят блясъка на вълшебната коледна елха. Нека всяка светлина от нея да бъде лъч на надежда, на повече доброта, щедрост и благоденствие. Мили деца, бъдете много здрави, весели и щастливи. Нека Дядо Коледа ви донесе най-красивите подаръци, а вие скъпи родители сътворявайте вълшебства и сбъдвайте мечтите на своите деца, защото те са нашият най-голям подарък. Пожелавам на всички да запазим в себе си доброто, за да ни се случват малки, но реални чудеса. Весела Коледа и щастлива Нова година на всички.”, каза в своето обръщение кметът Васил Узунов.

С 10-секундно отброяване, в което се включиха всички на площада бяха включени светлините на коледната елха и празничната украса около нея и по централните улици на града. Фасадата на читалището също грейна в живописни светлини, а от втория етаж се виждаше силует на белобрадия старец. Помощничката на Дядо Коледа запя приятна коледна песен, а след нея прикани всички да се огледат, за да видят къде е белобрадият старец. Със звънче и придружен от Снежанка на площада пристигна Дядо Коледа. Той се качи на сцената, където седна в празничен трон, а до него му правеше компания Снежанка. Неговите помощници – джуджетата пристигнаха с фенери и изпяха песен.

Вижте емоцията от пристигането на Дядо Коледа и Снежанка във видеото на Zapadno.com:

В края на програмата стотиците деца бяха зарадвани с подаръци от Община Брезник – пакети с коледни играчки и шоколади. От колоните зазвучаха хороводни изпълнения, тъй като по стара българска традиция един празник не може без кръшни хора. Докато музиката свиреше деца с родители се редяха пред трона на Дядо Коледа, за да се снимат с него за спомен.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...