Полицаи от Пернишко, Софийско и Монтанско протестираха на граничния пункт в трънското село Стрезимировци – ВИДЕО

Полицаи се събраха на протест на Граничен контролно-пропускателен пункт „Стрезимировци“ в община Трън. Протестът беше мирен, а искането на служителите на МВР е за увеличение на заплатите, адекватно заплащане и по-добри условия на труд, предаде репортер на Zapadno.com.

Протестът се проведе на днешния професионален празник на “Гранична полиция”. На още ключови гранични пунктове в страната също се провеждат протести. Десетки служители на реда от различни подразделения в областите Перник, София и Монтана изразиха недоволството си на граничния пункт в трънското село Стрезимировци. Сред протестиращите бяха председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР-Перник Станислав Кафтанов и зам. председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Борис Прешелков. На протеста присъстваха представители на Синдикалната федерация на служителите в МВР-Перник и гранични полицаи от Драгоман и Чипровци.

Още през месец юни 2017 година беше обявена програмата на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Исканията, заради, които синдикалните организации в МВР са в състояние на протест не са изпълнени. През лятото на тази година масов протест на служители на МВР от област Перник се проведе пред сградата на Областна дирекция на МВР-Перник, както и на други места в страната.

Протестите ще продължат и през новата 2018 година, като след 5 януари те ще се организират все по-често. “Исканията са ни за адекватно заплащане не най-високото, но адекватно, а не да ни подхвърлят социални помощи в размер на около 60 лева без облагания с данък. Като го обложат с данък смятайте за 10 години колко ще е увеличението – около 50 лева.”, каза председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР-Перник Станислав Кафтанов. “Няма да блокираме пътища и да пречим на свободното преминаване на гражданите.”, каза още той.

Зам. председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Борис Прешелков каза, че след протестите на полицаите през лятото нищо не се е променило по отношение на исканията им. “Имаше едно обещание за увеличаване на заплатите след Нова година, което е недостатъчно, за да компенсира изоставането на заплащането на служителите. То даже не е дадено във връзка с нашите искания, а като общо отпускане на средства.”, каза още той.

Вижте как се проведе протеста и какво казаха служители на МВР пред камерата на Zapadno.com във видеото:

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...