За първи път фотографите и снимачните екипи, които ще снимат фестивала “Сурова Брезник ‘2018” ще трябва да имат акредитация за това

За първи път в историята на маскарадния фестивал “Сурова Брезник” се въвеждат акредитации за фотографията, снимачните екипи и репортерите, които ще снимат или отразяват събитието, научи Zapadno.com.

Причината за новото правило, което се въвежда от тазгодишното издание на фестивала е концентрацията на фотографи, оператори и репортери на площада пред брезнишкото читалище, където сурвакарските групи дефилират и изиграват ритуали и обичаи. На миналогодишното издание десетки фотографи и дори оператори бяха изпълнили пространството около групите и създаваха пречки за обикалянето и играта на участниците.

Акредитационни заявления могат да бъдат намерени в библиотеката към народно читалище “Просвещение-1870”, където ще се раздават и баджове за акредитация. Тези, които нямат акредитация за заснемане на фестивала не могат да пристъпват през огражденията, а за спазването на реда ще следят полицаи. Служителите на реда ще връщат всички, които искат да снимат, но нямат акредитация за това. Освен това снимащите фотографи, оператори и снимачни екипи се задължават да предоставят копия от заснетите материали за архив на Община Брезник. Фестивалът ще се проведе на 20 януари (събота) и ще събере над 900 участници от сурвакарски групи от 5 общини. В самия ден на провеждане на фестивала също ще могат да се попълват акредитационни форми.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още новини около предстоящото издание на XV-ия маскараден фестивал „Сурова Брезник ‘2018“.

Виж също...

Loading...