Превантивно запълниха свлачищен участък между трънските села Филиповци и Велиново, патрулка в Брезнишко сигнализира за затворения път за Трън

Патрулен екип на Районно управление “Полиция”-Брезник сигнализира шофьорите за затворения главен път към град Трън. По обходния за град Трън път между селата Филиповци и Велиново превантивно е запълнен свлачищен участък, предаде репортер на Zapadno.com.

Както вчера Zapadno.com информира своите читатели част от пътното платно преди началото на град Трън, откъм местността “Секирица” пропадна. Това наложи затваряне на второкласен път 63 в отсечката между трънското село Филиповци и град Трън. Обходният маршрут за преминаване е третокласен път 6301 Филиповци – Велиново – Трън и обратно.

Вчера кметът на село Филиповци Самуил Стоилов е информирал Община Трън, че е необходимо да се извърши превантивно запълване на свлачищен участък по обходния път. Вследствие на съвместните действия свлачищният участък по третокласен път 6301 е запълнен с пясък и е сигнализиран със съотвените пътни знаци. Пред репортер на Zapadno.com кметът на село Филиповци каза, че свличането на част от пътното платно в този район е запълвано няколко пъти.

В същото време полицейските служители на брезнишкото Районно управление информират водачите на моторни превозни средства за затворения главен път и обходния маршрут. Патрулката е на разклона за брезнишките села Конска, Гърло, Муртинци и Билинци. Полицейски екип на Районно управление “Полиция”-Трън съдейства на шофьорите при отбивката за селата Глоговица и Велиново в град Трън.

Късно снощи от Областна администрация-Перник съобщиха, че Община Трън разполага с фракции, скална маса и обезпечава насипните дейности в района на пропадането на път 63. Очакванията на областния управител Ирена Соколова са при добри метеорологични условия до края на работната седмица да бъде ремонтиран.

Виж също...

Loading...