В Трън показаха неугледното състояние на обзавеждането в Центъра за настаняване от семеен тип – СНИМКИ

Встъпителна информационна среща по проект “За по-добра жизнена среда” се е провела днес в заседателната зала на Община Трън. На срещата, на която са присъствали предимно представители на общинската администрация е било разяснено какво е състоянието на обзавеждането на Центъра за настаняване от семеен тип в Трън, както и за какво ще се изразходват средства по одобрен проект за ново обзавеждане. Това става ясно от информация за встъпителната среща, която общинската администрация в Трън оповести.

Центъра за настаняване от семеен тип е разположен в едно от крилата на болницата в град Трън и функционира от 2011-та година като такъв. Още при първоначалното обзавеждане на стаите е използван инвентар, който е дарен на Дома. От тогава до днешна дата не е подновявано нищо и всичко е на доизживяване – в окаяно състояние, неугледно и депрпесиращо.

Старите матраци са нехигиенични, напоени с остра, задушаваща миризма. Подматрачните рамки по-скоро придават обстановка на затворническа стая, а не на стая за почивка и отдих. Вратичките на старите гардероби не се затварят плътно, скърцащи са и са паянтови и заедно със скриновете са ремонтирани с подръчни средства. В употреба са и мебели малко преди разпадане.

В тази връзка Община Трън е изготвила проект, с който е кандидатствала пред Фонд “Социална закрила” за финансиране, с което да се закупят: 15 броя матраци, 15 броя подматрачни рамки, 4 броя болнични легла, 11 броя единични легла, 6 броя двукрилни гардероби. Общата стойност на финансирането на проекта, който е одобрен е 29 939 лева и 49 стотинки, от които 26 945 лева и 54 стотинки са осигурени от Фонд “Социална закрила”, а останалите 2993 лева и 95 стотинки от бюджета на Община Трън.

Разгледайте снимки от обзавеждането на ЦНСТ и информационната среща:

[maxgallery id=”24680″]

Снимки: Община Трън

Виж също...

Loading...