Предстои седмица на събитията в град Брезник за Граовския събор „Видовден“ ‘2018 – пълна програма

Трескава подготовка тече в град Брезник за предстоящия Граовски събор “Видовден” ‘2018. По традиция грандиозното събитие за Брезнишко ще бъде съпътствано от поредица прояви през предстоящата седмица, научи Zapadno.com.

Събитията ще започнат още утре (понеделник), когато във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870” ще се състои представяне на книгата “Гонетка за щукнулото село” на краеведа и преподавател от Брезник Емилия Максимова. Творбата ще бъде представена чрез фолклорен театър, който ще започне в 18:30 часа.

Любителите на историята и изкуството могат да се потопят в миналото на Брезник и Брезнишко чрез експозицията “Съхранено за поколенията – уникати от фонда на музея” в зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник. Изложбата може да бъде разгледана до 9 юли.

В сряда (20 юни) ще бъде даден път на младите брезнишки спортни надежди чрез детски волейболен турнир в залата на спортен комплекс “Чорни” в града. Турнирът ще стартира в 17:00 часа.

Официалното откриване на Граовски събор “Видовден” ‘2018 ще бъде на 22 юни (петък) на централния градски площад. В 20:30 часа ще започне откриването, а след него на сцената пред читалището ще се изяви ансамбъл “Българе”. Тържественото начало на Граовски събор “Видовден” ще бъде закрито с фойерверки.

Кулминацията на събитието ще бъде на 23 юни (събота), когато Брезник ще стане арена на демонстрации по киокушин кан карате, спортни турнири за ветерани по футбол и волейбол, фолклорна програма на самодейци и концерт на певиците Рени и Цветелина.

В неделя (24 юни) в храм “Свети Георги Победоносец” ще бъде отслужена тържествена църковна литургия, която ще започне в 9:00 часа. Кметът на Община Брезник Васил Узунов кани брезничани и гости на събитията.

Граовски събор “Видовден” е запазена марка на Община Брезник и е голямото културно събитие заедно с фестивала “Сурова”.

Вижте плакат с програмата на тазгодишния Граовски събор “Видовден”:

Снимка: Божидар Пантев

Очаквайте още подробности около предстоящия Граовски събор “Видовден” ‘2018 – първо на страниците на Zapadno.com!

Виж също...

Loading...