Деца изпяха църковна песен за Петдесятница на Ерулския манастир, след което слушаха духовна беседа и си направиха пикник

На 5 юли в манастир “Света Троица” край трънското село Ерул гостува група деца от софийски училища, които са на едноседмичен лагер в Църногорския манастир край брезнишкото село Гигинци. Това съобщи за читателите на Zapadno.com Венцислав Йоцев, който се грижи за светата обител в Трънско.

Децата са били водени от протойерей Константин Стойчев от Брезник и няколко доброволки. “Протойерей Константин изпя заедно с децата църковния тропар на празника Петдесятница, който е и празник на Ерулския манастир и изнесе кратка духовна беседа. След това монахът послушник дълго беседва с децата на двора в манастира на общи духовни теми и по темата за трагичния резултат за употребата на наркотици в борбата, с които той самият е работил дълги години сред пострадали младежи и девойки. После децата си приготвиха пикник на открито и след това се прибраха в Църногорския манастир. Следващата седмица очакваме нова група.”, добави Венцислав Йоцев.

От около седмица в Църногорския манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” се провежда православно летуване за деца. Програмата включва занимания по теми, свързани с православието, среща с игумена на обителта архимандрит Никанор, както и поклонически пътувания до близки манастири.

Снимки: Венцислав Йоцев

Виж също...

Loading...