Община Брезник ще кандидатства по проект “Красива България” за преустройство на пристройка към брезнишкото училище

Община Брезник ще кандидатства с проектно предложение “Преустройство с промяна на предназначението и пристройка към част от СУ “Васил Левски” по проект “Красива България”. Това беше решено на провелата се по-рано днес сесия на Общински съвет-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Чрез проекта ще може да се извърши преустройство на пристройка към брезнишкото училище, която ще бъде пригодена за подготвителна група към учебното заведение. Намерението на Община Брезник е да формира яслена група в детска градина “Брезица” на мястото на подготвителната такава, която пък да бъде преместена в училището. Изискване за кандидатстването по проект “Красива България” е 50 % от средствата да са чрез съфинансиране. “Одобряват такива преустройства и ново строителство в образователни институции, така че имаме възможност да кандидатстваме за част от финансирането и съответно 50 % от средствата трябва да бъдат за наша сметка.”, поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Проектът, с който Община Брезник ще кандидатства трябва да бъде внесен до 18 януари 2019 година. Средствата, които общинската администрация ще осигури за строително-монтажни работи са в размер на 130 000 лева с включен ДДС.

На територията на Брезник има няколко проекта, които са изпълнени по проект “Красива България”. Сред изпълнените проекти са такива в детска градина “Брезица” и сградата на общинската администрация.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...