Комисия на терен ще следи за спазването на договорите на фирмите за дърводобив в Трънско

Комисия ще контролира спазването на договорите от фирмите за дърводобив в община Трън. Това каза кметът на Община Трън Цветислава Цветкова на първото заседание на Общинския съвет в отговор на въпрос, отправен от общинския съветник Олег Тодоров, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинският съветник Олег Тодоров попита какви са решенията, с които институциите са излезли след работната среща между “Държавно горско стопанство-Трън”, Община Трън, общинско предприятие “Трънска гора” и фирми за дърводобив, за която пък единствено Zapadno.com информира своите читатели. Прочетете още по темата в публикацията: Държавното горско с отговор за проблемите на дърводобива в Трънско: Взето е решение фирмите да спазват договорите си

В Комисията ще има представители на “Държавно горско стопанство-Трън” и Община Трън, които ще съблюдават за спазването на договорите. “Преди започване на обекта ще се прави протокол и ще се констатира какво е състоянието на пътя, през който ще преминават. Знаете, че повечето от пътищата преминават през махали. Такъв ни е районът. Ще се прави протокол, даже и снимков материал и съответно вече при приключване на обекта пак ще се прави протокол и съответно, ако нещо не е наред фирмата има задължение по договор да си приведе пътя в състоянието, в което е бил при започване на обекта. Така че мисля, че срещата беше много ползотворна. Да се надяваме, че ще се прави всичкото това, което сме успели да договорим на срещата.”, каза Цветислава Цветкова и добави, че на работната среща са липсвали част от фирмите за дърводобив, но ще бъдат уведомени.

Виж също...

Loading...