Жители на Банище се надигнаха срещу кални коловози по пътя за селото, където ще бъде направена проверка – СНИМКИ

Кални коловози по главния път за брезнишкото село Банище ядосаха местни жители, които сигнализираха до Zapadno.com за ситуацията. Отговорната по темата институция пък ще направи проверка на място.

В края на работната седмица местни жители се натъкнали на кал по главния път между разклона за съседното село Ръждавец и Банище. “Видяхме ги и заснехме случая. Това беше в четвъртък около 17 часа. Бях удивена какво става с пътя…”, каза Диана Крумова, която изпрати снимки. На Крум Таков, който е друг местен жител му било счупено страничното огледало на личния автомобил. Това се случило по тъмно, когато жителят се прибирал към Банище и според него инцидентът е предизвикан от камион с дърва. За създалата се ситуация местни жители са уведомили и областния управител на Перник Ирена Соколова.

Репортер на Zapadno.com потърси кметският наместник на селото за коментар по случаите, но успя да се свърже с него.

От пресцентъра на Югозападно държавно предприятие пък поясниха, че по разпореждане на директора на предприятието в понеделник (18 февруари) ще бъде направена проверка на място. Резултатите от проверката ще бъдат оповестени до знанието на жителите на Банище и информационния сайт Zapadno.com.  Районът, от който се добива дървесина попада в територията на “Държавно горско стопанство-Брезник”, което пък е към Югозападно държавно предприятие.

По договор фирмите, които добиват дървесина имат задължение да поддържат пътищата, които използват в регионите, където работят и да ги оставят във вида, в който са били. Наскоро подобен проблем имаше в трънското село Ярловци, където единствено Zapadno.com проследи темата. Прочетете още по темата в публикацията: Държавното горско с отговор за проблемите на дърводобива в Трънско: Взето е решение фирмите да спазват договорите си

Разгледайте снимки от пътя за село Банище, които Диана Крумова ни изпрати:

[maxgallery id=”34219″]

Виж също...

Loading...