Спектакъл в центъра на Трън показа моменти от 169-годишната история на местното училище – СНИМКИ

Ученици от средно училище “Гео Милев” направиха приказен спектакъл в центъра на град Трън. Жители и гости на града бяха изпълнили площад “Владо Тричков”, за да проследят спектакъла, който беше под надслов “Помним миналото, стремим се към бъдещето!”, предаде репортер на Zapadno.com.

Тържествената програма започна в 12 часа на сцената пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Този път организаторите на събитието решиха то да започне по нетрадиционен начин – с ретроспективен спектакъл. Десетки ученици се превъплътиха в различни роли, които показват моменти от създаването на светско училище в Трън през далечната 1850-та година. Освен 169-годишнината на светско училище в Трън, бяха отбелязани и 110 години от началото на гимназиален етап в града.

По време на програмата летописец разказваше за различни моменти в историята на училището от 1850-та година до наши дни. На сцената бяха изиграни моменти като годишният изпит от романа „Под игото” – „Радини вълнения” на Иван Вазов, танго и други сценки от училищния живот. Интересен момент за публиката беше и пресъздаването на телевизионното състезание “Бързи, смели, сръчни”, в което училището на Трън е взело участие преди около половин век и е спечелило първо място.

В края на спектакъла беше издигнат националния флаг и бяха отправени приветствени речи. Сред официалните гости на празника бяха началникът на Регионално управление на образованието-Перник Ваня Коконова, директорът на основно училище “Свети Иван Рилски” в Перник Бойко Свиленов и други. На събитието бяха изпратени абитуриентите от Випуск ‘2019, които ще може да видите в следваща публикация на Zapadno.com.

Разгледайте снимки на част от спектакъла, който се проведе в центъра на Трън:

 

 

 

 

 

 

 

Виж също...

Loading...