Съдът на Трън посрещна гости с огромна погача, две изложби и тематични брошури за 140-годишнината си – СНИМКИ

Районен съд-Трън отбеляза 140-годишнина от учредяването си с множество гости и приятели на съдебната институция. Тържественото събитие се проведе в една от залите на съдебната палата и беше открито с приветствие от председателя на Районния съд съдия Петър Симеонов, предаде репортер на Zapadno.com.

Празничното честване беше съпътствано с Ден на отворените врати и две изложби. Всеки желаещ жител или гост на Трън можеше да разгледа съдебната институция отблизо или да се докосне до историята чрез две тематични експозиции. Гостите на съда бяха посрещани с усмивките на две момичета в народни носии, огромна погача с надпис “140 ГОДИНИ ТРЪНСКИ СЪД”, мед и сладки.

Първата изложба показва различни фотографии, документи и предмети, които са свързани със 140-годишната история на съда. За експозицията са спомогнали дарители, а желаещите да я разгледат ще могат да го направят и през следващите 2 седмици. Със съдействието на Община Трън, Районният съд представя историята си в юбилейна брошура, отпечатана за годишнината.

Втората изложба пък показва исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност. Показани са моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват. Експозицията е пътуваща и тази година гостува в различни региони на страната.

Сред официалните гости на 140-годишнината на съда бяха висши ръководители и представители на съдебната власт, председателят на Районен съд-Брезник съдия Веселин Хайдушки, председателят на Окръжен съд-Перник Калин Баталски, представители на местната власт в Трън и други.

Разгледайте снимки от отбелязването на 140-годишнината на Районния съд в Трън, които обективът на Zapadno.com засне:

 

 

Виж също...

Loading...