С нова разработка и скечове самодейци на читалището в Брезник завършиха творческия сезон – ВИДЕО

Творческият сезон в читалището на Брезник завърши с концерт, който самодейци от различни състави представиха пред жители и гости на града, предаде репортер на Zapadno.com.

Над 50 самодейци от фолклорните танцови състави, танцов клуб “Калина”, оркестъра към читалището, артисти от самодейния читалищен театър, певческата група и групата за словесен фолклор и Милена Цветанова подариха спектакъл за зрителите в големия салон. Празникът беше открит с най-малките танцьори от фолклорния танцов състав, след което щафетата поеха малко по-големите, които представиха нова разработка.

Тази година интересен елемент в концерта беше представянето на скечове от артисти от самодейния читалищен театър на Брезник. Техните изпълнения разсмяха зрителите в салона и добавиха още една идея художественост в спектакъла.

Програмата приключи с песента „Я кажи ми, облаче ле бяло“ в изпълнение на Милена Цветанова. Моментът беше кулминационен, тъй като всички участници в концерта се качиха на сцената и се хванаха за ръце. Накрая секретарят на народно читалище “Просвещение-1870” Пейчо Панов отправи приветствие към самодейците и зрителите. “Скъпи колеги, приключваме поредния успешен творчески сезон. Благодаря на вас, които не жалихте време, сили и енергия и работихте за запазване на българската традиция и култура. Благодаря за вашия ентусиазъм и всеотдайност, чрез които превръщате делниците на хора в празници. Благодарение на работата на всички вас изкуството присъства в живота. Всеки ден пеете, свирите, танцувате, играете пиеси с жар и плам в очите.”, каза Пейчо Панов в словото си.

Новата разработката, която е микс на световни и български песни, беше представена на сцената в читалището, е била подготвена за кратко време – 5 репетиции. “Не знам как се е получило на сцената, но се постарахме. По принцип залагаме само на автентичен фолклор, но решихме тази година да направим нещо по-различно и да не е изцяло фолклорен концерт, както видяхте.”, сподели хореографът Милена Иванова. Самодейците от фолклорния танцов състав подготвят и нов танц, който вероятно ще бъде представен през следващия творчески сезон.

Вижте какво показаха самодейци от читалището на Брезник в запис от директното излъчване във Фейсбук страницата на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...