Над 60 тона продукция от сливи в Трънско и други 2 тона от малини бяха получени при реколтата на трайни насаждения

Овощарите в община Трън почти са приключили с прибирането на реколтата от сливи, съобщиха за Zapadno.com от Областна дирекция “Земеделие”-Перник.

Към средата на месец септември реколтираните площи със сливи в Трънско са били 65 декара от плодоващите общо 76 декара. Получената продукция е 61 тона и 900 килограма при среден добив 952 килограма на декар. Плододаващите площи със сливи в съседната община Брезник са 110 декара, но прибирането на реколтата все още не е стартирало.

В община Трън има още плододаващи площи с ябълки, които са 10,9 декара. Площите с ябълки в Брезник са 42 декара. Овощарите в Брезнишко и Трънско очакват продукция и от овошки с круши. Плододаващите площи с круши в Брезник са 76 декара, а в съседната община Трън – 10,1 декара. Прибирането на реколтата от тези плододаващи площи в двете общини все още не е стартирало.

Справката за реколтата от трайни насаждения показва още, че в Трънско е приключило брането на малини. Всичките 7,3 декара с малини в пограничната община са реколтирани. Получената продукция от тях е 2 тона при среден добив 274 килограма на декар. В Брезнишко няма плододаващи площи с малини.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...