С пари от държавата Община Трън ремонтира водопровода в село Лева река, но не и в града

Част от отпуснатите от Министерски съвет през месец декември 2020 година допълнителни средства по бюджета на Община Трън за 2021 година ще бъдат за доизграждане на част от водоснабдяването на трънското село Лева река. Това съобщи за Zapadno.com кметът на община Трън Цветислава Цветкова.

В началото на месец декември 2020 година правителството одобри допълнителни средства по бюджетите на Общини в страната. Сред тях бе и администрацията в Трън, за която са отредени допълнителни 150 000 лева. Парите са за значими през 2021 година проекти. С част от тях – 60 000 лева, ще се финансира основен ремонт на водопроводна мрежа и изграждане на каптаж в село Лева река. “Средствата са целеви за доизграждане на част от водоснабдяването на село Лева река. В тези средства няма планирани за водоснабдяването на град Трън.”, отговори кметът на Трън Цветислава Цветкова на запитване на Zapadno.com дали в сумата е заложен ремонт на водопровод в града. Останалите 90 000 лева са за ремонт на част от пътна мрежа на същото село към участъка на манастира “Свети Четирдесет мъченици”.

Целите, по които общинската администрация в Трън ще работи през настоящата година са насочени основно към Плана за интегрирано развитие на общината до 2027 година и проекти, които стартираха през миналата година като рекултивацията на закритото общинско депо за битови отпадъци, рехабилитация и реконструкция на четири улици в град Трън и една в село Филиповци и други. През тази година отново ще бъдат изпълнени инвестиционни обекти на Община Трън с капиталови разходи, поясни още кметът Цветислава Цветкова.

За новата година кметът на Трън пожелава здраве. “Пожелавам както на жителите и гостите на общината, така и на ръководството, на служителите в администрацията здраве, за да можем да осъществим предстоящите задачи.”, отправи пожеланието си Цветислава Цветкова чрез страниците на Zapadno.com.

Снимки: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...