Окончателно: Трън остава без банков клон, но има възможност за втори банкомат, ДСК в Брезник ще продължи да работи

Още няколко месеца банковият клон на банка ДСК в град Трън ще продължи да функционира физически. Това съобщиха специално за Zapadno.com от пресцентъра на банка ДСК.

През последните няколко месеца в общественото пространство на общините Брезник и Трън хората все по-често се задават въпроси, свързани с продължаването дейността на банковите клонове на банка ДСК. В двата общински центъра единствените функциониращи банкови клонове са тези на ДСК. В края на 2020 година от банковата институция обявиха, че от началото на следващата година офисите на ДСК в Брезник и Трън ще бъдат затворени, но банкоматите към тях ще продължат да функционират. Други банкови офиси на банката в малки градове в страната преустановиха своята дейност още в края на миналата година.

Въпреки очакваното решение на ръководството на банка ДСК банковите клонове в Брезник и Трън продължиха да функционират и обслужват клиенти и до днес. Обществената нагласа на жителите в Брезнишко и Трънско е, че банките трябва да продължат да обслужват двете общини. Местните власти в двете общини също повдигнаха въпроса за работата на клоновете на областно ниво. “В отговор на предпочитанията и нуждите на нашите клиенти в двата града, още в началото на годината Банка ДСК преразгледа плановете си за двата банкови офиса.”, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на банката.

След преразглеждането е взето решението офисът в Брезник да продължи да функционира на настоящата си локация в града. Заедно с действащия банкомат и възможностите за онлайн банкиране, офисът ще продължи да предоставя пълна гама от банкови услуги на клиентите. В тази връзка, сградата, собственост на банката в град Брезник, ще продължи да се използва за нуждите на офиса. Офисът на банката в Трън ще продължи да функционира физически още няколко месеца. След този срок, клиентите в града ще продължат да имат достъп до банкови услуги през инсталирания банкомат и електронните канали на банка ДСК. При необходимост и интерес, от банката биха могли да разгледаме възможността за инсталиране и на втори банкомат в града.

Снимки: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...