Изтъкнати футболисти и футболни ветерани от област Перник получиха награди за заслуги в спортната дисциплина

Областният управител доктор Симеон Василев връчи приза на първенеца в областното футболно първенство. След оспорвана игра футболен клуб „Металург” (Перник) спечели областното футболно първенство сезон 2020 – 2021 година срещу футболен клуб „Черногорец“ (Ноевци). Специална купа и грамота на първенеца беше връчена от областния управител доктор Симеон Василев, който поздрави двата отбора, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

„Честито за победата на отбора на „Металург“, поздравявам и футболистите от „Черногорец“ за изключителния динамичен, оспорван  и емоционален мач. И двата отбора заслужаваха победата, която се реши с дузпи, но все пак победителят е само един. Пожелавам на всички още по-високи спортни успехи“, каза доктор Василев.

Финалният мач бе изигран на стадион „Миньор” и след напрегната игра крайният резултат бе 5 : 4 в полза на отбора на „Металург“. Преди провеждането на финала областният управител доктор Симеон Василев заедно със секретаря на община Перник Мартин Жлябинков връчиха наградите за юбилейните годишнини на изтъкнати футболисти от област Перник, допринесли за развитите на футбола в областта.

„В качеството ми на областен управител ви поздравявам за празника и изказвам своето специално уважение към всички ветерани на пернишкия футбол. На този стадион имам невероятни спомени от много малък. Привърженик съм на нашия любим отбор “Миньор” (Перник). С огромна благодарност се обръщам към легендите на футбола и им пожелавам по-добър живот, по-голямо признание и с огромния си опит и авторитет да помагат на младите футболисти, за да може футболът да се развива в нашата област и “Миньор” отново да заеме достойното място, което му се полага. Бъдете живи и здрави“, пожела доктор Симеон Василев.

Председателят на Областния съвет на БФС-Перник Валентин Лазаров благодари на публиката и на спортистите и връчи специален плакет на областния управител за подкрепата и развитието на футбола в областта.

Снимки: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...