Фрагменти от археологически разкопки в Брезнишко ще бъдат рисувани от деца пред музея на Брезник

Музеи, художествени галерии и техните филиали от 21 области в страната ще се включат в тазгодишното 18-то издание на Европейска нощ на музеите. Сред тях е и Общински исторически музей-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Инициативата ще се проведе на 3 юли в 42 музеи, художествени галерии и техните филиали. Музеят в Брезник е предвидил занимания за деца пред изложбена сграда “Класно училище”. Заниманията ще се проведат в съботния ден от 10 до 12 часа.

Децата ще трябва да нарисуват фрагменти от археологически разкопки в Брезнишко, които преди това ще трябва да открият в двора на изложбената сграда. Предвидено е и писане върху сандъчета с пясък.

Децата ще рисуват в творческа атмосфера, тъй като около тях ще бъде подредена изложба с детски рисунки, изобразени по време на тазгодишното издание на Граовския събор “Видовден”.

Отбелязването на Европейска нощ на музеите в Брезник ще продължи и в съботната вечер. Тогава ще бъдат наградени дарители, медии и партньори за 2020 и 2021 година. Прочетете още по темата в публикацията: Краеведът Вера Георгиева е дарител за 2020 година на музея в Брезник, който ще отбележи Европейска нощ на музеите.

Виж също...

Loading...