Миризма на пестициди в град Трън донесе предписание на кмета на общината да вземе мерки и да почисти

В началото на 2022 година служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите-София са извършили планова проверка на територията на община Трън. Тя е била насочена към контейнерите за съхранение на излезли от употреба препарати за растителна защита, предаде репортер на Zapadno.com.

В землището на град Трън са разположени 3 броя Б-Б кубове, които представляват стоманобетонова конструкция за съхранение на излезли от употреба препарати. При плановата проверка, извършена в периода януари – февруари 2022 година, екоинспекторите са усетили неприятна миризма на пестициди и са установили, че при един от контейнерите е налице корозия. Освен това площадката около кубовете не е била почистена от тревна растителност.

От пресцентъра на Регионална инспекция по околната среда и водите поясниха за Zapadno.com, че това е причината кметът на община Трън да получи две предписания, според които трябва да се предприемат мерки за възстановяване на корозиралия контейнер и да се почистят храстите на площадката, на която се съхраняват препаратите. Срокът на предписанията не е изтекъл, добавиха от екоинспекцията.

Виж също...

Loading...