Детската градина на Брезник подготвя кръгла маса “Отговорни към бъдещето”, която ще е предшествена от урок, представен от деца

Брезнишката детска градина “Брезица” подготвя кръгла маса, която ще се проведе в навечерието на Великден. Форумът ще е под надслов “Отговорни за бъдещето” и ще се проведе на 20 април в град Брезник, съобщи за Zapadno.com директорът на детската градина Емилия Алексова.

Кръглата маса е трябвало да се състои преди 2 години, но поради пандемията от коронавируса е била отложена. “През 2 години правим такива кръгли маси във връзка с нашата инициатива “Мост към добрината”. Първата кръгла маса беше озаглавена “Мост към добрината”, за да запознаем обществеността с нашата инициатива. След 2 години направихме кръгла маса “Призван да обича”, да видим доколко ние, учителите сме призвани да обичаме и да творим за бъдещето в България и света. Третата кръгла маса беше “Мисия Щастие”, защото смятам, че наред със знаещи и можещи, със самочувствие деца трябва да формираме преди всичко щастлици деца. И сега дойде времето да си помислим колко сме отговорни за бъдещето. Искрено се надявам, че всички които съм поканила ще бъдат доста активни в тази тема, в което изобщо не се съмнявам.”, сподели директорът на детското заведение в град Брезник Емилия Алексова.

Преди началото на кръглата маса, на 20 април от 9:30 часа в детската градина деца от трета група ще представят урок на тема “Добрината отключва врати”. След нея от 11:00 часа в хотел-ресторант “Бърдото” ще бъде поставено началото на кръглата маса “Отговорни за бъдещето”. За участие в нея са поканени представители на местни и регионални институции, директори и преподаватели в детски заведения и други. “Ще постигнем някакви резултати, които аз лично смятам да ги кача във все още отворената платформа “Конференция за бъдещето на Европа”. През месец февруари конференцията приключи с доклад, но тя все още е открита и със сигурност ще кача нашите резултати, защото там се качват събития, които са свързани с това колко всички европейски граждани смятаме, че трябва да сме отговорни за бъдещето.”, поясни Емилия Алексова.

Предстоящата кръгла маса и урокът в детската градина ще бъдат само с покани, които са раздадени на гости.

Виж също...

Loading...