Полицаите на пътя с нова цел – да проверяват максимален брой водачи и превозни средства по време акция

От днес стартира нова специализирана полицейска операция с фокус спазването на Закона за движение по пътищата. Проверките се извършват по метода широкообхватен контрол, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция “Национална полиция”, цитиран от пресцентъра на МВР.

Целта е да се обхване максимален брой водачи и превозни средства, които да бъдат проверявани. Акцент е поставен върху недопускане на шофиране под въздействие на алкохол. Ще се установяват и шофьори, които се движат по правилата, но имат регистрирани други нарушения – нередовни документи и наказателни документи за връчване .

Операцията няма фиксиран краен срок. Планирано е проверките да се правят регулярно всяка седмица на 28 места в страната, като действията ще са специфични за всяка областна дирекция, поясни Близнаков. В рамките на започналата днес операция в София бе акцентирано и върху водачите на товарни автомобили, поради което в проверките са включени и екипи на Държавната агенция „Автомобилна администрация“.

Виж също...

Loading...