Малчугани от детска градина “Брезица” прегръщаха служители на Община Брезник, знанието в читалището и учители в училището – СНИМКИ

Деца от втора група на детска градина “Брезица” в град Брезник посетиха общинската администрация. В Община Брезник малчуганите прегърнаха служители и им подариха послания, предаде репортер на Zapadno.com.

Инициативата е свързана с международния ден на прегръдката, която се чества на 21 януари. Тази година той съвпада с почивните дни, когато децата не са в детската градина, общинските служители почиват, а и през утрешния ден ще се проведе маскарадния фестивал “Сурова Брезник ‘2023”. Отбелязването на международния ден на прегръдката е част от традиционната инициатива “Мост към добрината”, която детска градина “Брезица” провежда от над 10 години. “По групи сме взели решение какво ще правим за отбелязването на този ден. Днес децата от първа група ще прегърнат своите приятели в детската градина. Децата от втора група посетиха Община Брезник, където ще прегърнаха служителите и им раздадоха специални послания “Предай прегръдка нататък”. Всеки си получи специално изработено от децата сърце, което ще трябва да подари на друг човек и да го прегърне. Трета група ще отиде в библиотеката, за да прегърне знанието, книгите и читалищните дейци. Четвърта група ще отидат в училището и ще прегърнат каките и батковците. Ще отправят послание към тях и ще прегърнат своите нови учителки – госпожа Иванова и госпожа Миленкова, които през месец септември ще бъдат техни класни ръководители”, поясни за Zapadno.com директорът на детска градина “Брезица” Емилия Алексова.

Международния ден на прегръдката се отбелязал за първи път през 1986 година в САЩ. Бързо инициативата излиза от границите на Северна Америка и започва да се чества и в други държави и континенти.

В Брезник този ден се отбелязва от детската градина, като по време на пандемията, форматът на мероприятията е бил по-различен спрямо наложените мерки.

Разгледайте снимки от инициативата:

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и детска градина “Брезица”

Виж също...

Loading...