Родители и деца в детска градина “Брезица” изработиха торби от плат, с които да заменят найлоновите и подпомогнат опазването на природата

Зелените седмици продължават в детска градина “Брезица” в Брезник. Под надслов “Да пазим природата” деца и родители изработиха торби от плат, с които са да заменят найлоновите такива, съобщи директорът на детската градина Емилия Алексова.

Торбите от плат са изработени с различни мотиви, свързани с природата и планетата Земя. Използването на многократна торба от плат вместо найлонови, ще доведе до драстично намаляване на отпадъците от найлон, който се разгражда изключително бавно и нанася големи вреди на околната среда.

Изработването на торби от плат е част от проекта “Екосъзнание и екотолерантност в ДГ “Брезица”. По линия на този проект през месец март в детската градина се провеждат зелени седмици с различни инициативи, които пък са под шапката на “Мост към добрината” – традиционната и дългогодишна инициатива на “Брезица”. Миналата седмица деца и родители приготвиха заедно сандвичи с основни съставки био продукти. Кулинарната работилница бе озаглавена “Черешката на тортата”.

Темата за екологията ще бъде акцент и на кръгла маса, която детската градина предвижда да организира след Великденските празници през месец април.

Кадър: Емилия Алексова

Виж също...

Loading...