Държавното горско стопанство в Брезник се пое от нов директор, досегашният ръководител инж. П. Савев не коментира рокадата

Проверки на полицията и ДАНС са били извършени в “Държавно горско стопанство-Брезник”, потвърдиха специално за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

Проверките в териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие за община Брезник са приключили и са били свързани с нарушения. Няма как да бъде огласено какво са установили проверките, тъй като са извършени от други институции, поясниха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

Нов директор поема “Държавно горско стопанство-Брезник” и заменя досегашния ръководител инженер Петър Савев. Новият ръководител на стопанството в Брезник е инженер Василий Маринковски, който е заместник-директор на Югозападното държавно предприятие. В продължение на 22 години е бил дългогодишен директор на Регионална дирекция по горите-Кюстендил. Завършил е Лесотехническия университет в София със специалност „Горско стопанство”. Работил е като еколог в Община Кюстендил и началник участък в местното горско стопанство. През 2008 година е награден с най-високото отличие в горския сектор „Лесовъд на годината”, което е признание за професионалните му качества и компетенции.

В продължение на 12 години инженер Петър Савев бе директор на “Държавно горско стопанство-Брезник”. За Zapadno.com той не пожела да коментира ситуацията. Единственото, което отбеляза по темата е, че се радва за избрания нов директор, който е добър лесовъд. “Не се разделям трудно с длъжността. Животът продължава. Не мога да коментирам”, лаконичен беше инженер Савев.

Zapadno.com припомня, че на 11 април тази година, за директор на Югозападното държавно предприятие бе назначен инженер Благой Милев. Той има дългогодишен стаж в системата на горите. Кариерата му започва в Национален парк „Пирин“, след което за кратко работи и в Регионалната дирекция по горите-София. В последните 16 години инженер Благой Милев работи в държавните горски стопанства в Места и Добринище, поясниха от пресцентъра предприятието.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...