Манастирът в подножието на планината Любаш с всенощно бдение за патронния си празник, игуменията Юстина ще посрещне поклонници от близо и далеч

В манастира “Свети Николай Мирликийски” в подножието на планината Любаш ще бъде отслужено всенощно бдение. Това съобщи архимандрит Никанор, видя Zapadno.com.

Всенощното бдение ще се отслужи на 5 срещу 6 декември и ще е в чест на храмовия празник на светата обител. Игуменията Юстина ще посрещне в манастира поклонници от близки и далечни краища.

Манастир Свети Николай Мирликийски“ е разположен в подножието на планината Любаш, в местността „Престола“. Според местните той е изграден в периода XIII – XIV век, но е бил възобновен през XIX век. Към светата обител е имало и жилищна сграда, която впоследствие е разрушена, след като огромно дърво, което било отсечено паднало върху зданието.

Десетилетия от манастирската църква бяха останали само стените, но през последните няколко години тя бе ремонтирана. През месец юли 2020 година манастирът беше официално отворен след като бе възстановен.

Светата обител се намира в подножието на планината Любаш и е между брезнишките села Кривонос и Ребро. Указателни табели за манастира са поставени в района на село Ребро.

Снимка: архимандрит Никанор

Виж също...

Loading...