Идея към кметовете на Брезник и Трън: Кошчета за боклук със саксии върху тях придават свеж вид на средата в градовете и селата

Кошчета за боклук със саксии върху тях. Това е идея, която Zapadno.com предлага на кметовете на общините Брезник и Трън.

Всъщност идеята идва от недалечна Гърция и по-точно от гръцко село с население около 400 жители – колкото са и живеещите в брезнишкото село Ноевци. Името на селото е Агиос Андреас и се намира близо до град Кавала. На главната улица в селото е поставено кошче за боклук със саксия. Цветята в него са изкуствени, за да може цветът им да се запази и през студените месеци. Но би могло в саксията да бъдат поставени истински растения.

Средата в Брезник и Трън или във Филиповци, Ноевци, Туроковци, Кошарево и други населени места в двете общини може да бъде по-приветлива с такива кошчета. Отиваш да си изхвърлиш боклука до кошчето и вместо погледът ти да гледа отпадъците на другите хора, вниманието му се приковава от саксията със зеленина (без значение изкуствена или истинска).

Ежегодно общинските администрации на Брезник и Трън полагат усилия за чистотата в двете общини като се отделят средства за закупуване на нови кошчета, кофи или контейнери за битови отпадъци.

На вниманието на кметовете на Брезник и Трън, а и на избирателите им и жителите на двете общини, показваме кошчето за боклук със саксия в гръцкото селце Агиос Андреас. Фотографията е заснета на 13 декември тази година.

Виж също...

Loading...