Над 100 домакинства в Брезнишко се снабдиха с дърва за огрев от държавното горско стопанство, но търсенето е слабо

Около 1 000 пространствени кубически метра дърва за огрев е предоставило “Държавно горско стопанство-Брезник” от началото на годината, съобщи за Zapadno.com директорът на териториалното поделение към Югозападното държавно предприятие инженер Юлий Сираков.

Към 28 май на физически лица на територията на община Брезник са предоставени 980 пространствени кубически метра дърва за огрев. Над 100 са домакинствата в общината, които вече са се подсигурили за зимата. Преобладаващата дървесина е бук, а дъбът е в по-малки количества. Количествата, с които домакинствата се снабдяват са между 5 и 10 кубика, като в някои случаи хората поръчват и малко повече дърва за огрев поради по-продължителното студено време.

По наблюдения на “Държавно горско стопанство-Брезник” тази година търсенето на дърва за огрев е слабо. В предишни години повече домакинства са се снабдявали с дървесина. Въпреки това в момента Горското стопанство има възможност да предостави над 4 хиляди пространствени кубически метра дървесина, поясни за Zapadno.com иженер Юлий Сираков.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...